Koffie-ervaring
Een ontdekkingsreis naar de wereld van de koffie, onder begeleiding van onze experts van het Training Center.

Het Training Center beslaat alle belangrijke aspecten van de koffiecultuur, van de oorsprong tot het proeven en de professionele bereidingsmethoden, dankzij de specifieke kennis die ons team van experts biedt.

Bereidingsmethoden

Het Lavazza Training Center biedt trainingen voor professionals over koffiebereidingsmethoden, van de meest traditionele tot de meest innovatieve.

MOKKAPOT
MOKKAPOT
Elk Italiaans huishouden heeft een mokkapot
Synoniem met Italiaanse gemaakte koffie, is de mokkapot misschien wel het meest wijdverbreide kookhulpmiddel in Italiaanse huizen. Sinds de iconische Bialetti uit 1933, zijn er verschillende modellen vervaardigd die hebben bijgedragen aan het verspreiden van de traditie van de Italiaanse koffie over de hele wereld. Hij is gemakkelijk te gebruiken, maar er zijn enkele kleine trucs om een uitstekende koffie te maken. De temperatuur van het water, de hoeveelheid gemalen koffie, de intensiteit van de warmte; ontdek alle trucs voor een perfecte koffie!
CHEMEX
CHEMEX
Het koffiezetapparaat dat het MoMA heeft veroverd
Het meest bekende koffiezetapparaat ter wereld wordt gekenmerkt door een uniek en geraffineerd ontwerp: de Chemex, uitgevonden door een Duitse chemicus in de Verenigde Staten in 1941, is nu over de hele wereld geliefd onder koffieliefhebbers. De fascinatie zit in het ritueel voor het maken van koffie: de keuze van het filter, de techniek voor het gieten van het water en de tijdmeting. Het is geen toeval dat het meest elegante koffiezetapparaat nu tentoongesteld staat in het MoMA, het Museum of Modern Art in New York.
KOUD BROUWEN
KOUD BROUWEN
Een internationale ster
De Verenigde Staten maakte van koud gebrouwen koffie een beroemdheid in de koffiewereld, maar de consumptie ervan werd voor het eerst in de 17e eeuw in Japan gezien. Vanaf hier heeft het, dankzij de Nederlandse handelaren, de rest van de wereld bereikt, en dat is de reden waarom het ook wel Nederlandse koffie of Kyoto-koffie wordt genoemd. Om dit te maken, heeft u een toren voor koud brouwen nodig en... heel veel geduld! Het geheim van deze bereiding zit in de langzame beweging van het water door de gemalen koffie, druppel na druppel.
NAPOLITAANSE KOFFIEMAKER
NAPOLITAANSE KOFFIEMAKER
De bereiding van duizenden details
De historische Napolitaanse koffiemaker is van origine ontstaan in Frankrijk in 1819, naar verluidt ontworpen door de Parijzenaar Morize. Door de eeuwen heen, echter, is de cuccumella uitgegroeid tot één van de symbolen van de cultuur en traditie van Napels. Zo kostbaar en uitgebreid als een formule van een chemicus, vergt de bereiding met de Napolitaanse koffiemaker veel aandacht voor detail: dit is alles wat u moet weten over hoe u kunt genieten van ’na tazzulella van perfecte koffie!
PLUNGER OF FRANSE PERS
PLUNGER OF FRANSE PERS
Ideaal voor koffie, maar ook voor thee en Infusies
Plunger, Franse pers, melior, cafetière à piston, Frans koffiezetapparaat: dit extractiesysteem heeft net zoveel namen als landen waarin het wordt gebruikt. Ideaal voor het bereiden van thee en infusies, heeft het een uniek ontwerp en unieke techniek voor het scheiden van het water en de gemalen koffie. Ontdek hoe u dit het best kunt gebruikten, ongeacht hetgeen u het liefst drinkt.
ESPRESSO
ESPRESSO
Espresso betekent “ter plekke gemaakt”
Het eerste prototype espressomachine werd in 1855 gepresenteerd tijdens de Parijse Wereldtentoonstelling. Een speciaal extractieproces maakt van espresso een geconcentreerde drank, met een intense smaak en aroma.
Espresso: Italiaanse koffie wereldwijd


Espresso wordt gezien als de ultieme Italiaanse koffie. De essentiële kenmerken zijn een compacte crème, volle smaak en intens aroma. Het drinken van een espresso is een complete zintuiglijke ervaring die zicht, geur en smaak omvat.

banner-mobile
Coffee Roots: waar koffie vandaan komt
Lavazza wilde de historische wortels van dit unieke product vieren. Coffee Roots is een verkenning van de oorsprong van de koffie, de magische boon, op weg naar de Westerse wereld, en onderzoekt de betekenis in verschillende culturen.

Het project, dat ook een boek werd van de “gastrono-maffe” journalist Vittorio Castellani (alias Chef Kumalè), verkent de duizend manieren waarop koffie is aangepast aan de smaken en gewoonten van de vele verschillende mensen die het elke dag drinken.

Hoewel espresso tegenwoordig kan worden gezien als “de universele taal van koffie die wordt gedeeld over de vijf continenten, is het belangrijk om te onthouden dat elk land zijn eigen “lokale dialecten” heeft, die nu nog steeds bestaan: de rituelen, ceremonies, gewoonten en manieren van koffiedrinken die worden geassocieerd met individuele tradities” (Chef Kumalè).
Traditionele recepten

Het bereiden van koffie is een verfijnde kunst die voortkomt uit verhalen en tradities uit de hele wereld.