De tuin-piazza
De ruimte, geopend voor het publiek door het Nuvola-project, bevat onder anderen een grote tuin-piazza, die twee gebouwen omsluit en de historische en nieuwe gebouwen van het Nuvola-blok bij elkaar brengt, wat een nieuwe voetgangersverbinding creëert tussen de Via Ancona en Via Bologna, langs de as die voorheen werd doorsneden door de Via Parma. Het atrium van het nieuwe Lavazza-hoofdkwartier is een overdekte open ruimte die het centrale plein richting Piazzale Brescia verbindt met toegang tot de kantoren en het Lavazza Museum.
De zitplaatsen op het plein bestaan uit lange banken in Sardijns wit graniet dat vanuit de grond opstijgt in de bochtige lijnen die de paden definiëren, en intieme rustplekken creëren in de buurt van de tuinen. Een centrale fontein draagt bij aan het microklimaat, beschut tegen het lawaai en de visuele rommel van de stad.
Een dichte bedekking van struiken en grondplanten siert de licht verhoogde oppervlakken van de groene gebieden, en zorgt voor grote compacte massa’s met een achtergrond van bomen. Bij de selectie van de planten is vooral de focus gelegd op soorten met afmetingen en wortelsystemen die geschikt zijn voor de diepte van de bodem, bij voorkeur rassen die resistent zijn tegen de meest voorkomende plantaardige tegenspoed en die het hele oppervlak onder de bedekking van bomen met struiken en kruidachtige elementen kunnen bedekken zodat kan worden voorkomen dat het gazon uit grote onderdelen bestaat die regelmatig onderhoud vereisen. Het gebruik van bomen en bloeiende struiken, met een balans tussen bladverliezende en altijdgroene planten garandeert een constante bloei tijdens de seizoenen, van de lente tot de herfst. Bijzondere aandacht is besteed aan geurige soorten zoals osmanthus, sarcococca, lila en philadelphus.
Er is een openbare parkeergelegenheid gecreëerd op de twee kelderverdiepingen onder de Piazza, met een aparte ingang naar de Lavazza-parkeergarages.