La Centrale - het Lavazza-evenementengedeelte

De voormalige Enel “centrale”, of “energiecentrale” werd in 1897 op de Via Bologna gebouwd door de in Turijn gevestigde ingenieur Ermenegildo Perini voor de Società Anonima Elettrica Alta, Italië. Het plan, getekend door Cino Zucchi Architetti, was om het gebouw, waarvan 4.500 m² bestemd was voor functies van algemeen belang, te renoveren, en het heeft de architectuur een extra dimensie gegeven, met name de imposante machinekamer.

Het hoofdgedeelte van de Lavazza-fabriek is uitgegroeid tot een grote flexibele omgeving die ruimte biedt aan maximaal 1.000 mensen voor culturele, muzikale en artistieke evenementen en activiteiten. De verhoogde ruimte aan de binnenkant, die onafhankelijk en verhoogd is, heeft twee vergaderzalen voor een totaal van 220 zitplaatsen.

Twee nieuw ontworpen restaurants zullen worden gevestigd in het laterale gedeelte met uitzicht op de nieuwe tuin-piazza:
  • het gourmetrestaurant Condividere by Lavazza, ontworpen in samenwerking met de beroemde Catalaanse chef-kok Ferran Adrià, scenografie ontworpen door Dante Ferretti en het voedsel door Federico Zanai. Het bevindt zich op de begane grond en kan rechtstreeks worden bezocht vanaf de Via Pisa en de piazza; het wordt een kwalitatief hoogstaand restaurant, met een ongekend concept, 540 m² groot met zitplaatsen voor 50 personen.
  • Bistrot is een gezamenlijk restaurantgebied ontwikkeld in samenwerking met Slow Food, ook geopend voor het publiek;