IAAD - Institute of Applied Arts and Design
Het historische gebouw op de hoek van de Via Bologna en Via Pisa herbergt het hoofdkwartier van IAAD, de Italiaanse Universiteit voor Design, met 700 studenten en meer dan 100 docenten. Het gebouw biedt ongeveer 3.000 m2 ruimte voor educatieve activiteiten, tentoonstellingen, evenementen, conferenties en speciale lezingen. De klaslokalen lopen over naar een gebied met terrassen met uitzicht op de Via Pisa, gebruikmakend van locaties in de gebouwen die voorheen ongebruikt zijn geweest. In het nieuwe complex beschikt IAAD over educatieve klaslokalen en hypermoderne computerlabs, een grote collegezaal, een pauze- en ontspanningsruimte, liefdevol Casa IAAD genoemd, en andere ruimtes om te studeren en te delen.
Het herontwikkelingsproject heeft de eigenschappen en het externe ontwerp die na verloop van tijd onderdeel van het gebouw zijn geworden in stand gehouden, met eerbied voor de verhouding tussen het gebouw en het omringende stedelijke gebied.
De renovatie voldeed aan de bepalingen van de lokale instantie voor architectonisch en landschapserfgoed met betrekking tot het herstel van een complex van historische en culturele waarde. Het gipswerk en de decoratieve elementen zijn hersteld naar hun oorspronkelijke kleur, terwijl de veranda’s op de eerste en tweede verdieping zijn gepreserveerd door de toevoeging van nieuwe, prachtig ontworpen frames, identiek aan het origineel. Op de eerste verdieping is er een verbindingsruimte tussen het centrale gedeelte van het gebouw en de toren aan de Via Ancona, met een glazen gevel die de symmetrie van de bestaande structuur op dezelfde verdieping weerspiegelt.