Lavazza Corporate Management Centre

Aurora, het project van Cino Zucchi Architetti, winnaars van een wedstrijd op uitnodiging, heeft het blok tussen de Via Bologna, Via Pisa, Via Ancona en Corso Palermo herontworpen tot een nieuwe en vitale omgeving waar Lavazza het nieuwe Corporate Management Centre van het bedrijf heeft opgericht. Een enkele locatie voor ongeveer 600 medewerkers, zeer dicht bij het industriële centrum van de Strada Settimo, de locatie van een van de grootste fabrieken in de wereld voor de verwerking en productie van koffie. Het Lavazza Innovation Center, gewijd aan onderzoek en innovatie, werd ook geopend.

De bouwwerkzaamheden aan het Corporate Management Centre zijn in het najaar van 2014 begonnen en werden in 2017 voltooid.

Het gebouw waar het Lavazza Corporate Management Centre zich in bevindt heeft de ronde vormen van een grote wolk. De hoogte van het complex varieert aan elke kant, afhankelijk van hun oriëntatie richting de zon en de omliggende gebouwen: in het hart van het blok, aan de kant van de Via Ancona en nieuwe binnenplaats, stijgt het drie verdiepingen omhoog, en bereikt het zes verdiepingen aan de kant met uitzicht op Largo Brescia.

De materialen die voor de bouw worden gebruikt, zijn vensters die worden afgewisseld met metaalpanelen en beglazingen die met decoratieve zeefdrukken zijn behandeld. Andere kenmerken zijn de pilasters en metallic randen: een raster van verticale en horizontale elementen, aan de buitenkant van het raamvlak, die een effect van licht en schaduw creëren tijdens de veranderende seizoenen en tijden van de dag, en helpen om de binnenkant te beschermen tegen direct zonlicht.

Een groot glazen atrium met een gebogen dak verbindt het Corporate Management Centre met het Lavazza Museum, de binnenplaats, de winkel en La Centrale. De belangrijkste binnentrap stijgt in een sierlijke flow langs de muur van het gebouw, bereikt de derde verdieping en opent naar een groot terras met tuin op het dak.

De twee kelderverdiepingen zijn voor de bedrijfsparkeerruimte. De begane grond herbergt de functies die gerelateerd zijn aan het publiek: receptie, vergaderzalen en werkplekken voor consultants, een pauzeruimte, een fitnessruimte en de Lavazza Museumwinkel. De andere verdiepingen zijn bedoeld voor kantoren.

Lavazza heeft zijn medewerkers betrokken door suggesties en ideeën te verzamelen voor het creëren van een werkruimte die zo veel mogelijk is afgestemd op hun behoeften.

De interieurinrichting, mede ontworpen door de Thema Progetto Group, is net zo duurzaam als de rest van het gebouw, gemaakt voor menselijk comfort, minder energieverbruik en efficiënt ruimtebeheer.