TERUG
8 minuten


Nuvola Lavazza Het nieuwe Corporate Management Centre is slim, innovatief en duurzaam

05-06-2017 • Zakelijk

Turijn, mei 2017 - alles is klaar: mensen verhuizen naar Nuvola en meer dan 600 medewerkers brengen het nieuwe hoofdkantoor van Lavazza in Via Bologna 32 tot leven. De nieuwe kantoren, gebaseerd op het ontwerp van architect Cino Zucchi, vormen het middelpunt van een multifunctioneel blok van ca. 18.500 m2 dat een slim nieuw gezicht zal geven aan het Borgata Aurora-district.

 

 

“Er is groot enthousiasme voor de verhuizing naar het Nuvola Lavazza-gebouw. De vierde generatie van de familie was de drijvende kracht achter het project om een nieuw visitekaartje naar de rest van de wereld voor Lavazza te creëren. Het hoofdkantoor is een samensmelting van de manier waarop wij een eigentijdse onderneming zien; een manifest waarin de vele stadia van onze geschiedenis - verleden, heden en toekomst - terugkomen, op een manier die uit harmonische en coherente overgangen bestaat. Het is niet alleen een verhuizing van bureaus, maar een snellere weg naar een nog meer geïntegreerde dimensie, meer uitdagend en meer op mensen gericht: een stimulerende, comfortabele en technologisch geavanceerde werkplek, waar mensen kunnen samenwerken en nauwere banden worden gesmeed tussen het hoofdkantoor van Turijn en de 90 of meer landen waar het vennootschap opereert”, zegt Giuseppe Lavazza, Vicepresident van het bedrijf.

Het Nuvola-gebouw is nu klaar om de grote familie van Lavazza-medewerkers te verwelkomen. Functionele gedeeltes zijn in samenwerking met werkteams ontworpen in een slimme werkomgeving met innovatieve meubels, zodat het delen en de efficiëntie wordt vergemakkelijkt en comfort en welzijn kan worden geboden. Meer dan 90% van de ruimte is open, met grote ruimtes en vergaderzalen met de nieuwste technologie die onze mensen in staat stelt gemakkelijk in contact te blijven met collega’s overzee: alles in het Lavazza Nuvola-gebouw bevordert creativiteit en samenwerking, zowel virtueel als non-virtueel.

 

 

De verhuizing van de historische gebouwen van de Corso Novara en Via Tollegno werd georganiseerd door Lavazza vanuit een duurzaam perspectief, rekening houdend met de behoeften van het gebied. De bedrijfskantine, de meubels, het briefpapier, de computers en de technologische apparatuur hebben met een dosis intelligent ontwerp een nieuw doel gekregen om de milieu-impact te minimaliseren: ruwweg 3.000 spullen zijn geschonken aan externe organisaties, waaronder scholen en ziekenhuizen. Zo kreeg de Cottolengo Stichting de bedrijfskantine, die zal worden gebruikt ter ondersteuning van maatschappelijke welzijnsactiviteiten, parochies, liefdadigheidsverenigingen, civiele bescherming en de brandweer van de luchthaven van Caselle Torinese. Bovendien, kregen alle medewerkers voor de verhuizing de mogelijkheid om tegen een symbolische prijs, alle voorwerpen en meubels te kopen waar ze geïnteresseerd in waren, en de opbrengsten hiervan worden gedoneerd aan instellingen die in de komende maanden door de werknemers zelf worden geselecteerd.

 

 

De verhuizing naar de Lavazza Nuvola vergemakkelijkt ook een aantal persoonlijke “duurzame mobiliteitskeuzes”. Werknemers kunnen bijvoorbeeld jaarlijks tegen lagere kosten een abonnement voor het openbaar vervoer nemen of verlengen; ze kunnen profiteren van de carpoolingfaciliteit, dat wil zeggen, het delen van privéauto’s binnen een groep werknemers, met stimulansen voor de beste inspanningen; ze kunnen profiteren van een bedrijfsfitnessruimte met een individueel activiteitenprogramma, een ontspanningsruimte en een innovatieve eetzaal en bistro die binnenkort zal worden geopend, toegankelijk voor alle Lavazza-medewerkers, maar ook voor het publiek, met drie verschillende eetgelegenheden gewijd aan straatvoedsel, de traditionele Italiaanse keuken en een grasveld. De menu’s zijn, in samenwerking met Slow Food, in elkaar gezet met voedselkwaliteit en voedingsevenwicht in het achterhoofd.

 

 

Dit is de eerste belangrijke stap van het gehele Nuvola-systeem, waarin het Lavazza Museum de La Centrale aan het begin van 2018 zal worden geopend. Op deze locatie zal het gastronomische restaurant Condividere by Lavazza zich bevinden, in elkaar gezet in samenwerking met Ferran Adrià, scenografie van Dante Ferretti en de gerechten van Federico Zanasi. Er is een evenementruimte voor maximaal 1.000 personen, voor tentoonstellingen, concerten en tijdelijke tentoonstellingen. In aanvulling op het Istituto d’Arte Applicata e Design - geopend in 2013 en gedecoreerd met de werken van meer dan 500 Italiaanse en internationale creatieve professionals en kunstenaars - zal het complex ook openbare parkeerplaatsen bieden, evenals een tuin op de binnenplaats en een archeologische zone met de overblijfselen van een vroege christelijke basiliek uit de 4e-5e eeuw na Christus, die werd blootgelegd tijdens de opgravingswerkzaamheden.

 

 

“Een nieuwe, comfortabele, technologische en bedachtzame omgeving, ontworpen voor het welzijn van iedereen waar we mee samenwerken: Lavazza Nuvola biedt dit allemaal, en wij geloven dat het een toegevoegde waarde kan vertegenwoordigen, niet alleen voor mensen bij Lavazza, maar voor de hele stad. Renovatie van gebouwen van historische en architectonische waarde in een oud, maar strategisch gelegen industriegebied in Turijn, ons thuis voor meer dan 120 jaar, benadrukken allemaal het belang van dit gebied in de geschiedenis van ons bedrijf”, zegt Marco Lavazza, Vicepresident. “De duurzame ziel van het nieuwe hoofdkwartier van Lavazza is voortgekomen uit de ontwerpfase, met de aanvraag voor de LEED GOLD-certificering, en komt ook tot uitdrukking in maatregelen die specifiek voor onze werknemers zijn bedoeld, bijvoorbeeld door middel van geavanceerde mobiliteitsoplossingen of het idee van het genereren van waarde door meubilair aan goede doelen te doneren. Lavazza Nuvola werd niet alleen geboren en ontwikkeld om werkmethoden te verbeteren, maar ook de kwaliteit van leven van iedereen die met ons samenwerkt en die, dankzij de technologische innovatie van dit gebouw, flexibeler kan gaan werken voor een harmonieuzere balans in het privé- en professionele leven.”

 

 

Het nieuwe hoofdkwartier is een kandidaat voor de LEED® GOLD-niveaucertificering. LEED®, een acroniem voor leiderschap in energie en milieu-ontwerp (Leadership in Energy and Environmental Design), is ’s werelds meest erkende certificering voor de energie- en milieuprestaties van gebouwen. Het is een vrijwillig meetsysteem, bedoeld om zowel nieuwe als bestaande commerciële, tertiaire en residentiële gebouwen te evalueren. Het nieuwe Corporate Management Centre heeft zich gehouden aan de bepalingen van het LEED®-protocol, van de keuze van de locatie tot het ontwerp, de uitvoering (die 80% van het puin heeft teruggewonnen) en monitoring na implementatie. Het gebouw is ontworpen om het comfort te maximaliseren voor de mensen van Lavazza, om energie te besparen en om het verbruik van drinkwater te verminderen.

 

 

Lavazza heeft ook gewerkt aan een papierloze omgeving, het verhogen van het bewustzijn van medewerkers van digitale processen en het verantwoordelijke gebruik van printers, de verwijdering en recycling van meer dan 45 ton papier bij de verhuizing door de digitalisering van onze archieven. Het gehele project ging gepaard met een intensieve interne communicatiestrategie, die vorig jaar is begonnen met het informeren en op de hoogte houden van werknemers bij de aanloop naar de verhuizing naar het Lavazza Nuvola-gebouw, ook met behulp van interne ambassadeurs die de dialoog mogelijk hebben gemaakt en de beste oplossingen hebben geïdentificeerd om de toegang tot het nieuwe hoofdkantoor van Lavazza nog efficiënter te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

DOWNLOADEN
DOWNLOADEN
PDF DOC JPG