Verpakking
Wij zijn voortdurend op zoek naar effectieve, milieuvriendelijke materialen en oplossingen om de kwaliteit en het milieu te beschermen.


Koffie is een delicaat product, gevoelig voor licht, lucht, warmte en vocht. De verpakking is daarom een essentiële factor voor het behoud van de kwaliteit op de lange termijn en het waarborgen van de voedselveiligheid. Onze onderzoek- en ontwikkelingsafdeling is voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe oplossingen die productgarantie, innovatie en milieuvriendelijkheid combineren.

Onze experts richten zich vooral op de milieu-impact. De LCA (levenscyclusbeoordeling/Life Cycle Assessment) is in gebruik genomen als een technisch/wetenschappelijk instrument om de milieuprestaties van materialen te beoordelen die worden gebruikt voor de verpakking binnen de gehele toeleveringsketen. Het doel is om deze te verbeteren vanuit een ecologisch oogpunt, met de medewerking van verschillende leveranciers. Het laatste onderdeel van deze afdeling is een laboratorium voor het testen van materiaal, uitgerust met de meest geavanceerde technologie voor het definiëren van de verpakkingsmaterialen.