Koffie
De afdeling Onderzoek en Ontwikkeling beheert de gehele Lavazza koffie-toeleveringsketen, te beginnen bij de keuze voor de oogstmethoden.
Grondstof
Grondstof

De aankoop van grondstoffen wordt gecontroleerd door deskundigen van de afdeling die, door de toepassing van nauwkeurige kwaliteitsnormen voor elke bron van koffie, de eigenschappen evalueren alvorens de noodzakelijke partijen voor productie te kopen. Vandaag de dag, vindt de visuele selectie en de catalogisering van elke bron van koffie plaats in het land waar het wordt geteeld; elk ras wordt op de markt gebracht volgens de exacte kwaliteits- en prijscriteria. De deskundigen van deze afdeling kiezen welke koffie wordt gekocht op basis van de normen die door Lavazza-blends moeten worden gegarandeerd.

Productiefabriek
Productiefabriek

Bij aankomst in de fabriek worden alle fasen (afhandeling, opslag, creatie van blends en voorbereiding voor het branden) bewaakt door een gecentraliseerd informatiesysteem.

Blending
Blending

Blenden, branden en malen zijn de kern van het koffieproductieproces. Dit zijn de fundamentele fases die een koffie uniek maken, de punten waarop onze deskundigen vaker tussenbeide komen om het gehele proces in de gaten te houden. De creatie van de blends, ontwikkeld op deze afdeling, wordt gecontroleerd door Lavazza-deskundigen, door ons IT-systeem en door een panel van kenners die elke blend proeven om jaar-na-jaar hetzelfde resultaat te garanderen in het kopje en dezelfde smaak voor elke blend. Branden

Branden
Branden

Het branden wordt uitgevoerd in trommel- en luchtconvectiemachines. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat we elke blend op de juiste manier branden. Een pilotbrandingssysteem stelt ons in staat om een kleine testcyclus uit te voeren, zodat een sample van de koffie kan worden gebrand voordat we doorgaan met de massaproductie.

Malen
Malen

De maling, die verandert op basis van het uiteindelijke gebruik van de blend, wordt ook automatisch beheerd door ons IT-systeem en gecontroleerd door de afdeling. De gemalen koffie wordt vervolgens opgeslagen in speciale silo’s met een gecontroleerde atmosfeer, die de koffie beschermen tegen oxidatiemiddelen (licht, zuurstof, warmte en vocht) voordat deze snel voor het verpakken wordt doorgestuurd. Verpakkingsmateriaal en vormen zijn essentieel voor een optimaal behoud van de blend en de afdeling is voortdurend op zoek naar steeds effectievere oplossingen.

Cafeïnevrij maken
Cafeïnevrij maken

De methode van Lavazza voor het cafeïnevrij maken is ook het resultaat van onderzoek van onze afdeling. De Pozzilli-productiefabriek maakt gebruik van het innovatieve, superkritische CO2-extractieproces, dat op een natuurlijke, maar toch selectieve manier invloed heeft op de bonen en ervoor zorgt dat de organoleptische eigenschappen bewaard blijven. Onder nauwgezette druk- en temperatuuromstandigheden (superkritisch, de tussenliggende staat tussen vloeibaar en gasvorm), heeft koolstofdioxide de krachtige capaciteit om alleen selectief te binden met cafeïne, zodat deze kan worden onttrokken zonder beschadiging van de aromatische componenten van de koffie.

Koffie-extractie
Koffie-extractie

De laatste fase in de keten is, natuurlijk, de extractie van de koffie, wanneer het product een moment wordt van smaak, plezier en delen, en alle passie geïnvesteerd door Lavazza tot bloei komt. Dankzij nieuwe technologie en de baristatrainingen in het Training Center zijn wij in staat om deze fase onder controle te houden en de Lavazza-espressokwaliteit te garanderen, tot de laatste slok.