2012
Het duurzaamheidsrapport heeft concrete resultaten opgeleverd. Lavazza blijft met dit als basis werken aan het verminderen van de milieu-impact van elk niveau van het productieproces.
2012
Innovatie

Evaluatie
Een paar jaar geleden is het bedrijf begonnen aan een traject voor de evaluatie van de milieuprestaties van sommige van haar belangrijkste producten. Er werd een methodologische benadering gehanteerd - de levenscyclusbeoordeling - voor het bestuderen van grondstoffen, verwerkingsmethoden in de landen van herkomst van de koffie en in productiefaciliteiten in Italië, verpakkingen, koffiemachines, het vervoer van grondstoffen en eindproducten, tot het weggooien van het gebruikte product.

Product

Het duurzaamheidsrapport werd in 2012 voor het eerst geproduceerd. Het bedrijf erkende de resultaten die vanuit de toewijding aan duurzaamheid waren bereikt en wilde er alles aan doen om door te gaan met dit traject.

Communicatie

Het Lavazza ¡Tierra!-project is ook uitgebreid naar Brazilië, India, Peru en Tanzania, waar een toenemend aantal plattelandsboeren en gemeenschappen bij wordt betrokken. Een verhaal dat wordt verteld door de sprekende beelden van het fotografische project van Steve McCurry, elk beeld zonder filter en vol betekenis.

De reis gaat door
2015