2004
Dit is een passie die ons bedrijf altijd dierbaar is gebleven. Wij beloven de werkzaamheden voor projecten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen te handhaven en te vernieuwen die de Lavazza-familie altijd privé heeft gedaan.
2004
Innovatie

De Giuseppe e Pericles Lavazza Foundation, een NPO als missie het verbeteren van de leefomstandigheden in de koffieproducerende landen, werd opgericht in 2004.

Product

De ¡Tierra!-blend, het hart van de toewijding op het gebied van duurzaamheid van het bedrijf, werd in 2004 gelanceerd en is nu nog steeds verkrijgbaar. Via dit belangrijke initiatief, heeft Lavazza de leefomstandigheden van meer dan 3.000 boeren in acht landen geleidelijk verbeterd, de economische groei gestimuleerd, hun levensstandaard verhoogd en nieuwe, meer duurzame en winstgevende landbouwtechnieken geïntroduceerd.

Communicatie

Steve McCurry voerde een fotoreportage uit van het project ¡Tierra!, een duurzaamheidsinitiatief dat gericht is op het bevorderen van de sociale ontwikkeling en economische groei van kleinschalige gemeenschappen. Het begon in Honduras, Colombia en Peru, en is nu uitgebreid naar zes landen.

De reis gaat door
2012