1957
Het is 1957 en Italië geniet van een gigantische economische groei. Beppe en Pericle begonnen met het verplaatsen van de productie naar een industriële schaal: in de koffiesector waren we het grootste bedrijf in Italië en stonden we op het punt om de leiders in Europa te worden.
1957
Innovatie

De grote Lavazza-koffiebrandindustrie werd geboren in het hoofdkantoor in de Corso Novara, en de innovatieve “fall-flow” verwerkingscyclus gaf het bedrijf de mogelijkheid om meer dan 40.000 kg koffie per dag te verwerken met behulp van een efficiënter verticaal productieproces; het was een echte innovatie in Italië.

Product

Twee jaar later, in 1959, lanceerden we de eerste Lavazza cafeïnevrije koffie: de Dec. Onze industriële groei ging verder met de opening van de grootste koffiebrandproductiefabriek in Europa in 1965, in Settimo Torinese.

Communicatie

De eerste autobar, ontworpen door Boneschi, werd in 1959 op de Turin Salone del Mobile geopend. Het vertegenwoordigde een nieuwe en originele manier van het vergroten van de bekendheid van onze koffie en gaf mensen de mogelijkheid om er buiten van te genieten.

De reis gaat door
1971