1927
Opgroeien - van een winkel tot een klein bedrijf. Tijdens de vroege naoorlogse jaren, was er een periode van grote groei in Turijn: Fiat begon met het maken van auto’s in de Lingotto-fabriek en de Lavazza-winkel groeide uit tot een klein bedrijf.
1927
Innovatie

Luigi Lavazza SpA werd opgericht in 1927, in de Corso Giulio Cesare 65. Het bedrijf bestond uit Luigi Lavazza, zijn vrouw Emilia en zijn kinderen Maria, Mario en Giuseppe, bekend als Beppe. Ze vormden het Luigi Lavazza-bedrijf, met een kapitaal van 1,5 miljoen Lire. Vanaf dat moment begon de verovering van de provincie met een vloot voertuigen en een verkoopnetwerk. Het geeft ons veel genoegen om te wijzen op de belangrijke rol die de twee vrouwen Emilia en Maria hebben gespeeld, te midden van de in totaal vijf oprichtende leden.

Product

Het was tijdens deze jaren dat Lavazza pergamin implementeerde: een verpakking bestaande uit twee lagen papier die ervoor zorgt dat alle smaak van de koffie behouden blijft. Dit gaf families de mogelijkheid om grotere hoeveelheden van hun koffieblend te kopen, en het verscheidene dagen thuis op te slaan. Het was de eerste stap op weg naar de Lavazza-verpakking die we vandaag nog steeds in de winkels zien.

Communicatie

De firmanaam, Luigi Lavazza, verschijnt in het boekje voor de “Concorso del Leone”-beeldjesverzameling (1937), naast de namen van andere bedrijven die ook betrokken waren bij het initiatief.

De reis gaat door
1947