1895
Het begon allemaal toen Luigi Lavazza in 1895 de eerste Lavazza-winkel aan de Via San Tommaso in Turijn opende. We zien hem voor ons, omringd door zakken koffie van verschillende oorsprong die hij gebruikte om de blends te maken.
1895
Innovatie

Luigi Lavazza was een man met veel initiatief, inventiviteit en passie voor zijn werk. Hij ontdekte de verschillende oorsprongen en kenmerken van de plant, de koffie, en bestudeerde de kunst van het blenden om aan de smaak van zijn klanten te kunnen voldoen. Op deze manier zijn de blends geboren.

Product

Na zijn reis naar Brazilië, was hij in staat om het potentieel van de drank te zien in een tijdperk van grote verandering. De koffie van Lavazza die we vandaag de dag drinken is het resultaat van zijn idee om koffie uit verschillende delen van de wereld te combineren.

Communicatie

De winkel verhuisde naar een nieuw en groter pand aan de Via San Tommaso 10, waar de schappen waren gevuld met alledaagse voedingsmiddelen en producten. Het bedrijf floreerde en prijslijsten werden via de post verstuurd.

De reis gaat door
1927