Onze waarden


De geschiedenis van Lavazza is dat van een bedrijf dat, voor meer dan 120 jaar, een visie heeft nagestreefd op basis van passie voor het werk, voor het product en het land waarin het opereert. Deze waarden zijn sinds haar oprichting in 1895 ingebakken in het DNA van Lavazza, en bevestigd door vier generaties ondernemers.

Elk familielid dat in het bedrijf heeft gewerkt heeft bijgedragen aan de groei, de transformatie van het bedrijf tot wat het vandaag de dag is geworden, maar nog steeds trouw gebleven aan de kwaliteiten van passie en innovatie die het van Luigi Lavazza heeft geërfd.

“Het draait om zaken doen met uw hart”
in de woorden van Emilio Lavazza
Deze manier van denken heeft ons in staat gesteld het bedrijf door de jaren heen uit te breiden: onze manier van zakendoen is een voorbeeld van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord. Het is een kwaliteit opgebouwd en gedeeld met alle mensen die we hebben ontmoet, te beginnen met onze medewerkers en de plaatsen waar we werken.

Lavazza investeert in de ontwikkeling van de landen waar het opereert.

Al meer dan tien jaar werken we direct samen met en dragen we bij aan duurzaamheidsprojecten ter ondersteuning van lokale gemeenschappen in Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië.  We helpen kleine koffieproducenten met programma’s ter verbetering van de lokale economie, het leven in de gemeenschap (school, arbeidsomstandigheden) en milieubescherming.

 

Dit zijn de kwaliteiten die elke dag de waarde van de Lavazza Groep benadrukken, zodat we wereldwijd als een bijzonder bedrijf kunnen worden gezien; Niet alleen vanwege de productie van premium koffie, maar ook vanwege onze maatschappelijke betrokkenheid.