KOFFIE WORKSHOP

Een traject naar de ontdekking van de eigenschappen van koffie: van single origin tot professionele bereidingen


UP
  • Print
  • Bookmark

Koffie workshops

Iedere twee jaar laat het Training Center, ter gelegenheid van de Salone del Gusto, alle koffieliefhebbers de organoleptische kenmerken van koffie ontdekken. Een reis die begint met het proeven van de single origin-koffies, verder gaat met de verschillende bereidingsmethoden en eindigt met de ontdekking van de basisrecepten van koffie. Traditie en innovatie in het teken van Lavazza.


Italiaanse espresso wordt een dessert


Italiaanse espresso wordt een dessert

Eenvoudige en creatieve recepten om te ontdekken hoe leuk het is om koffie op een ongewone manier te proeven.


   

 



Koffie in alle talen van de wereld

De geschiedenis van de koffie wordt gevolgd via de Europese en Amerikaanse traditie, van de bereiding tot het proeven: in veel landen is de koffiepauze een onmisbaar ritueel geworden, die mensen samen brengt en socialisatie bevordert.

 


Koffie in alle talen van de wereld

De eerste stappen om koffie te beoordelen als een deskundige proever


De eerste stappen om koffie te beoordelen als een deskundige proever

Samen met de keurmeesters van Lavazza ontdekken we, via een reeks oefeningen voor de zintuigen, wat de eerste stappen zijn om koffie te kunnen keuren als een ware expert.



Caffè e Cioccolato


Caffè e Cioccolato

By Lavazza and Guido Gobino.

Een organoleptisch traject door de oorsprong van koffie en cacao, die door de producerende landen loopt en wordt voltooid met het onderzoek naar de ideale combinaties tussen koffie- en cacaomelanges.



De authentieke Italiaanse espresso

De geheimen van het branden, mengen en bereiden.

Proeven van pure single origins en melanges voor espresso,
"live" gecreëerd tijdens de workshop.

De authentieke Italiaanse espresso