• Print
  • Bookmark

DE KOFFIE BEREIDEN

Bereidingswijzen in alle delen van de wereld


Percolator
Percolator Met de percolator, die lijkt op een plunger, maar dan zonder de zuiger, kan filterkoffie worden bereid.

De ideale hoeveelheden voor dit type bereiding zijn: een volle eetlepel koffie voor 200 ml water.

DE IDEALE MELANGES VOOR HET MAKEN VAN KOFFIE MET DE PERCOLATOR HEBBEN EEN GEMIDDELDE/GROVE MALING.


Plunger De plunger, ook wel French press of cafetière genoemd, is een glazen pot met een filter met zuiger in het deksel, waarmee filterkoffie kan worden gemaakt.

De pot wordt gevuld met warm water en de gemalen koffiemelange en daarna wordt er enkele minuten geperst met de zuiger.

De geheimen voor de bereiding met de plunger zijn:

1) Verwarm de kopjes en de koffiepot voor met kokend water.

2) Vul de plunger met zeer warm water, dat echter niet mag koken omdat dan de smaak van de koffie kan worden aangetast.

3) Gebruik één eetlepel koffiemelange voor iedere persoon/kop.

4) Sluit het deksel (zuiger) en laat ongeveer drie minuten trekken.

5) Duw de zuiger langzaam omlaag, zonder te hard te drukken.

DE IDEALE MELANGES VOOR HET MAKEN VAN KOFFIE MET DE PLUNGER HEBBEN EEN GEMIDDELDE/GROVE MALING.

Plunger

Espresso Espresso betekent "ter plekke gemaakt", om de bijzondere manier te benadrukken waarmee de koffie onder druk wordt gezet met het professionele apparaat.

Het eerste prototype van de espresso-automaat, dat werd gepresenteerd op de Wereldtentoonstelling in Parijs, stamt uit 1855.

Het bijzondere extractieproces maakt de espresso tot een sterk geconcentreerde drank, met een intense smaak en aroma.

Espresso

Moka
Moka De moka-koffiepot ontbreekt in geen enkel Italiaans huishouden.

De moka bestaat uit een reservoir, dat moet worden gevuld met water, een filter waar de koffie in moet worden gedaan, en het bovenste gedeelte waar de koffie door een buisje heen instroomt als deze klaar is.

Het hete water stroomt door het filter met de gemalen koffie (percoleren), waardoor de koffie wordt gezet.

De drie geheimen voor het maken van een heerlijke koffie met de moka zijn:

1. Vul het reservoir met koud water, niet hoger dan het niveau van het drukventiel.

2. Druk de koffie in het filter niet aan.

3. Haal de moka van het vuur voordat de koffie een borrelend geluid gaat maken, dus voordat alle koffie is doorgelopen.