De moka-koffiepot
De koffie zetten
Het vuur
Suiker

Lees de tekst van de infografiek

Hoe zet je koffie met de moka-koffiepot

  1. De moka-koffiepot

  2. Eenvoud voorop

    Als je een nieuw moka-koffiepot hebt, vergeet dan niet om hem voor te bereiden: was hem eerst met water en baksoda en zet dan twee keer koffie (zonder die op te drinken!).

    Het water moet in het onderste reservoir worden gedaan, tot aan het ventiel.

    Gebruik alleen warm water om de mokka te reinigen.

  3. De melange

  4. De juiste kwaliteit

    De meer intense koffiemelanges met een sterkere smaak, zoals Qualità Rossa en Crema e Gusto, zijn ideaal voor de ochtend en de eerste helft van de dag.

    De meer aromatische en delicate koffiemelanges, zoals
    Qualità Oro, zijn geschikt voor een koffiepauze in de middag of de avond.

  5. De koffie zetten

  6. Nooit overdrijven

    Vul het filter tot de rand met koffie en niet verder, duw de koffie nooit aan in het filter en prik er geen gaatjes in. Anders wordt de optimale tijd dat water en koffie met elkaar in contact zijn verstoord.

    Tik met de onderkant van het filter voorzichtig op een vlakke ondergrond om de koffie goed te verdelen.

    Nu kan je het filter in het reservoir doen.

  7. Het water

  8. Geduld en traagheid zijn van fundamenteel belang

    Het is belangrijk om koud mineraalwater te gebruiken, om te voorkomen dat het aroma en de smaak van de koffie worden veranderd.

    Gebruik nooit warm water om het sneller te laten koken.

  9. Het vuur

  10. Het geheim is: langzaam

    Het is beter om de moka-koffiepot op laag vuur te verwarmen zodat de temperatuur geleidelijk stijgt: het water moet langzaam aan de kook raken.
    Daardoor is de extractie langzamer en beter en voorkom je dat de handgreep verbrandt.

  11. Suiker

  12. Er bestaat geen zoet zonder bitter

    Echte experts en dappere mensen drinken hun koffie zonder suiker, maar het is net zo goed om er suiker in te doen, volgens je persoonlijke smaak.

  13. De procedure

  14. De details maken het verschil

    De extractie van de koffie begint in het extractiebuisje zodra het water warm begint te worden.

    Het pruttelende geluid betekent dat het water op is: door het vuur uit te zetten, voorkom je dat de koffie gaat koken en daardoor verbrandt.

    Als de koffie klaar is, roer hem dan om met een koffielepeltje om hem goed te mengen en schenk de koffie dan in het kopje.

  15. Geniet van je heerlijke koffie!

Vond je het mooi? Druk dan op het pictogram om door te gaan met...

Share the page on ...