• Print
  • Bookmark

Nogmaals samen om de #EarthDefenders te ondersteunen

Dali is 27 jaar oud en kweekt serranopepers in Mexico. De 33-jarige Anderson Ricardo is koffie-ondernemer in Brazilië. Dali en Ricardo zijn twee jonge Zuid-Amerikaanse vertegenwoordigers van de nieuwe generatie #EarthDefenders op de foto's van de Lavazza-Kalender 2016 "From Father To Son", die is gemaakt in samenwerking met Slow Food.

 

Al sinds 1996 werken Lavazza en Slow Food samen aan het verspreiden van een voedselcultuur die is gebaseerd op kwaliteit en aandacht voor de duurzaamheid van het productieproces. Een gedeeld traject dat door de jaren heen vorm heeft gekregen in een reeks projecten ter ondersteuning van de kleine gemeenschappen van boeren die over de hele wereld fantastische ontwikkelingsprojecten uitvoeren.


Slow Food

Zo maakt Lavazza voor het tweede jaar zijn Kalender in samenwerking met Slow Food en draagt hem op aan de moderne helden van de Aarde, die ook de hoofdpersonen zullen zijn van Terra Madre Giovani – We Feed the Planet, het evenement dat van 3 t/m 6 oktober meer dan tweeduizend jonge boeren uit 120 landen over de hele wereld naar Milaan zal brengen om samen te praten over de toekomst van het voedsel en de planeet.

Als Official Partner van het evenement zal Lavazza de workshop "Innovatie, klimaat en duurzaamheid: de toekomst van de koffie in de handen van jonge boeren en producenten” verzorgen (maandag 5 oktober, via Privata Cuccagna 2 – van 14.30 tot 18.00 uur) met Mario Cerutti, Green Coffee Corporate Relation Director van Lavazza, die zal spreken naast Carlo Petrini, de oprichter van Slow Food, en Francesco Torrigiani, verantwoordelijke voor Midden-Amerika en het Caraïbisch gebied van Oxfam Italia.

Enkele thema's van de ontmoeting: de gevolgen van de klimaatveranderingen op de koffieproductie, de nieuwe technieken en werkwijzen die de jonge producenten met zich mee hebben gebracht en het belang van een duurzame benadering met de bijbehorende voordelen voor de plaatselijke gemeenschappen.

De Lavazza-Kalender wordt in limited edition verkocht om het door het Jongerennetwerk van Slow Food georganiseerde evenement en de projecten die daaruit zullen ontstaan te ondersteunen. De kalender is te koop in Milaan in het Slow Food-paviljoen op de EXPO, Eataly Smeraldo en Cascina Cuccagna of online op slowfood.it (vanaf dinsdag 29 september).