• Print
  • Bookmark

DE NIEUWE ESPRESSO POINT-CAPSULES

Vanaf vandaag is er een extra reden om Espresso Point-capsules van Lavazza te kiezen: ze zijn eleganter en beter voor het milieu. De smaak verandert niet, maar wordt alleen beter.

Vanaf vandaag hebben Espresso Point-capsules een andere kleur: zwart in plaats van wit. De smaak en de kwaliteit van Lavazza-koffie, perfect voor je pauze op kantoor, veranderen echter niet.

Waarom is de kleur veranderd?

Om een eenvoudige reden: we willen het imago van Lavazza steeds coherenter en herkenbaarder maken voor onze klanten. Daarom worden de capsules van Espresso Point dus zwart, net als die van de andere systemen Lavazza BLUE en Lavazza A Modo Mio.

Op die manier zijn ze niet alleen moderner en eleganter, maar ook beter voor het milieu.

Verandert de smaak van mijn koffie?

De koffiemelanges in de Espresso Point-capsules veranderen niet, net als het resultaat in je koffiekopje, dat dezelfde uitstekende Lavazza-kwaliteit garandeert.

Welke voordelen zijn er precies?

Met de nieuwe Espresso Point-capsules vermindert Lavazza het gebruik van onbehandeld polypropyleen, net als het transport van het materiaal: tot 112 vrachtwagens op de weg en 14.000 afgelegde kilometers minder.

Hoe gedraagt Lavazza zich met betrekking tot het thema van de milieuvriendelijkheid?

Om de hoge kwaliteits- en duurzaamheidsstandaards van zijn producten te garanderen, beoordeelt Lavazza sinds een paar jaar de milieuprestaties van enkele van zijn belangrijkste producten.

Dit wordt gedaan via een life cycle thinking-benadering.
Lavazza beoordeelt door middel van Levenscyclusanalyse (LCA) de invloed van zijn producten op het milieu volgens de standaard UNI EN 14040/44/67.
De LCA-benadering bestaat uit een beoordeling van de milieu-aspecten over de hele waardeketen, vanaf de grondstof en de bewerkingsprocessen in het land van oorsprong van de koffie, via de fabrieken, de verpakkingen, de koffiezetapparaten, het transport van de grondstoffen en van de eindproducten tot aan de verwerking van het product als afval.

Welke stappen zet Lavazza voor de duurzaamheid van het capsulesysteem?

Voor het capsulesysteem gaat Lavazza op twee manieren te werk: aan de ene kant via verbetering van de huidige oplossingen, wat betekent dat de processen worden gerationaliseerd en het bewerkingsafval wordt verminderd.
Aan de andere kant via het zoeken naar innovatieve materialen, waarvan de composteerbare capsule een eerste concrete toepassing is.

Een ander aandachtsgebied is de ontwikkeling van het levenseinde van het product, ofwel de mogelijkheid om de packaging en de gebruikte verpakkingen geschikt te maken voor gescheiden afvalinzameling, door nieuwe materialen en nieuwe structuren te testen.