• Print
  • Bookmark
Lavazza
Ei, paddenstoelen en koffie

Ei, paddenstoelen en koffie

Het gerecht van een alchemist

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Hoog
Perfect voor een brunch of een licht diner, met paddenstoelen die op koffiedik zijn gekweekt. Een duidelijk voorbeeld van hoe koffie na het gebruik kan veranderen en leven kan geven aan iets wat er daarvoor nog niet was.

BEREIDING

Snipper de sjalot en snijd alle paddenstoelen in stukjes.
Doe de versnipperde sjalot in de koekenpan met boter en begin hem te fruiten. Voeg dan de gesneden paddenstoelen toe. Laat 6/7 minuten bakken.
Giet aan het einde van de baktijd de koffie in de koekenpan.
Bak in een andere koekenpan de spinazie in de boter, met zout en peper naar smaak.
Bereid de halfzachtgekookte eieren: kook ze 4 minuten in een pannetje met kokend water. Pel ze voorzichtig onder een straaltje koud water, om de dooier niet te breken. Doe een snufje grof zout en wat azijn (witte of rode) in het water om de eieren makkelijker te kunnen pellen.

De crème bereiden

Laat de boter smelten, voeg de champignons toe en bak ze 5 minuten. Voeg melk, zout en peper toe en laat alles 6/7 minuten op een laag vuur inkoken. Voeg wat water toe als dat nodig is.
Als de melk helemaal door de paddenstoelen is opgenomen en de paddenstoelen gaar zijn, maal je alles fijnmet de staafmixer. Zo krijg je een fluwelige crème.

 

SAMENSTELLING

Giet de champignoncrème op de bodem van een bord.
Leg wat spinazie op de crème en maak een kuiltje voor de eieren.
Leg de paddenstoelen rondom het kuiltje en garneer met peper en een beetje olijfolie.
Leg het ei in het kuiltje. Klaar!

INGREDIËNTEN
Voor 4 personen


  • 4 espresso Lavazza A Modo Mio Passionale
  • 300g honingzwammen
  • 300g champignons
  • 300g cantharellen
  • 2 sjalotten
  • 1600g verse spinazie
  • 4 eieren
  • 200g boter
  • zout en peper
  • VOOR DE CRÈME
  • 400 g champignons
  • 80g boter
  • 400ml melk
  • zout en peper
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden