• Print
  • Bookmark
Lavazza
Torta al caffè senza glutine

Torta al caffè senza glutine

Een taart die voor iedereen geschikt is

HET RECEPT PRINTEN
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld
Je kunt alles opgeven, maar gebak niet! Een taart die geschikt is voor wie een glutenintolerantie heeft. Zo luchtig en licht dat iedereen er verbaasd door staat.

BEREIDING

Bereid de koffie en laat hem een beetje afkoelen: de koffie moet lauw zijn. Scheid eerst de eiwitten van de dooiers. Voeg de dooiers toe aan het mengsel van koffie, olie en citroenschil en klop met een garde. Zeef het meel met het bakpoeder, de suiker en de vanilline om het beslag nog lichter en luchtiger te maken. Klop de eiwitten stijf en voeg ze toe aan het mengsel. Roer van onderen naar boven om te voorkomen dat er klontjes ontstaan. Beboter de eenpersoons chiffontaartvormpjes en giet het beslag erin. De taartjes zijn klaar voor de oven: 35 minuten op 150°.

PROBEER DIT RECEPT MET
INGREDIËNTEN
Voor 8-10 personen


  • 4 eieren
  • 60 ml zaadolie
  • 100 ml koffie
  • 150 g poedersuiker
  • 1 g zout
  • 75 g aardappelzetmeel
  • 30 g rijstmeel
  • 40 g maizena
  • Schil van een halve citroen
  • 8 g bakpoeder
  • 0.5 g vanilline
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden