• Print
  • Bookmark
Lavazza
Tiramisù Espresso

Tiramisù Espresso

MET PASTE DI MELIGA (maiskoekjes)

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemakkelijk
Dit recept combineert de tongstrelende, zachte eiervrije mascarpone-crème met de korrelige structuur van Paste di Meliga. De hete koffie vormt een leuk contrast met de koude ingrediënten en laat de koekjes, die niet helemaal nat worden, lekker krokant.

BEREIDING

De mascarpone in een diepe kom doen.
De poedersuiker, melk, verse room en vanille toevoegen.
Met de elektrische garde tot een zachte crème kloppen.
In een spuitzak in de koelkast wegzetten.

PRESENTATIE

Een Pasta di Meliga op de bodem van een cappuccino-kop leggen.
Een flinke klodder mascarpone-crème op het koekje doen.
De hete koffie rondom de mascarpone-crème gieten.
Met een snufje bittere cacao bestrooien.

Voor dit recept raden wij een espresso aan.

INGREDIËNTEN
voor 6 persoon


  • Caffè espresso of moka
  • Paste di Meliga (maiskoekjes)
  • Mascarpone-crème
  • Cacao
  • Mascarpone-crème:
  • 250 g mascarpone
  • 60 g poedersuiker
  • 90 g verse room
  • 40 g volle melk
  • ¼ vanillestokje
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden