• Print
  • Bookmark
Lavazza
Tartufi misti al caffè

Tartufi misti al caffè

ONWEERSTAANBAAR LEKKER

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld
Deze truffels van koffie en chocolade zijn in gemalen torroncino (noga) en hazelnootjes of poederkoffie gewenteld. Ze zijn zo lekker dat je er niet van af kunt blijven.

BEREIDING
De chocolade in stukken hakken.      
De verse room met de likeur aan de kook brengen.
Over de chocolade gieten en roeren totdat de chocolade gesmolten is.     
De in stukjes gesneden boter toevoegen en goed mengen. 
Het mengsel in een kom gieten en laten afkoelen.

AFWERKING
Het mengsel verdelen en tot balletjes rollen.           
De rietsuiker en de in stukjes gesneden gember mengen.   
Een mengsel maken van 50 g cacao en 2 g poederkoffie.   
Een bord vullen met gemalen hazelnootjes. 
Een torroncino (noga) grof hakken en op een bord leggen. 
De chocoladeballetjes door de diverse mengsels in de borden halen.

INGREDIËNTEN
voor 20 truffels (aangewezen voor 4 tot 5 personen)


  • 25 ml koffie (moka of espresso)
  • 200 g witte chocolade
  • 60 g verse room
  • 30 g gemalen hazelnootjes
  • 30 g grof gehakte torroncino (noga)
  • 25 g boter
  • 5 ml rum
  • 3 g poederkoffie
  • Rietsuiker
  • 30 g verse gember
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden