• Print
  • Bookmark
Lavazza
Tagliatelle met koffie

Tagliatelle met koffie

Eenvoudig, authentiek, opvallend

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld
Tagliatelle met koffie zijn ideaal voor een lichte zomerse lunch. Een onverwachte combinatie, ideaal om vrienden en familie te verrassen met geraffineerde, bijzondere smaken.

BEREIDING

Om de tagliatelle te bereiden, zeef je de meelsoorten met de gemalen koffie.
Maak een bergje met een kuil in het midden van het meel en breek de 5 eieren in het kuiltje.
Kneed 5 minuten om een compact, goed gemengd deeg te verkrijgen.
Wikkel het in huishoudfolie en laat het een uur rusten.
Rol het deeg uit op een houten snijplank en maak de tagliatelle met de pastamachine.
Breek de geitenkaas in stukjes en doe hem in een pannetje met de melk en de room.
Voeg zout en peper toe naar smaak en meng de ingrediënten totdat er een fluwelige, dikke crème ontstaat. Kook de tagliatelle gaar.
Bak ze even op in de koekenpan met boter en hazelnoten in stukjes.


SAMENSTELLING

Giet een laagje kaassaus op een bord, bestrooi met hazelnoten en gemalen koffie.
Leg de tagliatelle op de saus en decoreer met kaas.
Tenslotte nog een snuifje gemalen koffie erop. Eet smakelijk!

Probeer dit recept met
INGREDIËNTEN
voor 5/6 personen


  • VOOR DE PASTA
  • 350g bloem
  • 150g meel
  • 5 eieren
  • 25g gemalen koffie
  • VOOR DE SAUS
  • 250g geitenkaas
  • 100ml melk
  • 100g room
  • 75g hazelnoten
  • 100g boter om de pasta in op te bakken
  • 5g gemalen koffie
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden