• Print
  • Bookmark
Lavazza
Koffiesorbet

Koffiesorbet

De perfecte afsluiting

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemakkelijk
Na de lunch of na het diner: een koffiesorbet is altijd de perfecte afsluiting. Laat je veroveren door de frisheid en het sterke koffie-aroma.

BEREIDING

Maak een espresso klaar.
Los de suiker op in de espresso en doe het water erbij. Goed roeren.
Voeg dan de vloeibare room toe en meng alles goed.
Doe het mengsel in een plastic houder en zet deze 4/5 uur in de vriezer. (Hoe groter de hoeveelheid, hoe langer het mengsel in de vriezer moet blijven).
Als het mengsel koud is, snijd je het in stukjes ter grootte van een dobbelsteen.
Voeg de theelepels vloeibare espresso en de amaretto toe en mix met de staafmixer.
De koffiesorbet is klaar om te worden geserveerd!

Probeer dit recept met
INGREDIËNTEN
Voor 6 personen


  • 330ml water
  • 180g espresso (6 kleine, sterke espresso's)
  • 120g suiker
  • 150g vloeibare room
  • 6 theelepels espresso en 13 theelepels amaretto
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden