• Print
  • Bookmark
Lavazza
Semifreddo al caffè

Semifreddo al caffè

EEN PERFECT ALTERNATIEF VOOR ROOMIJS

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemakkelijk
Deze ijskoude semifreddo met koffie lepelt lekker weg, is makkelijk en perfect als dessert.

BEREIDING
4 eierdooiers kloppen met 60 g suiker.            
4 eiwitten stijfkloppen met 60 g suiker.        
De gelatine laten weken in koud water.       
Slagroom maken.       
De slagroom met de geklopte eierdooiers mengen.
De in koffie opgeloste gelatine bij het mengsel voegen.      
Het stijfgeklopte eiwit van onder naar boven onder het mengsel spatelen.
Het beslag in een rechthoekige cakevorm gieten.   
Afdekken met een plak biscuitgebak.
De plak biscuitgebak besprenkelen met gesuikerde koffie. 
6 uur in de vriezer zetten.

AFWERKING
Een plak van ongeveer 2,5 cm afsnijden van de semifreddo.          
De plak schuin doormidden snijden. 
Op een bord leggen en serveren met toffee topping.

INGREDIËNTEN
voor 1 persoon


  • 100 ml koffie
  • 4 eieren
  • 120 g suiker
  • 250 g slagroom
  • 100 ml koffie
  • 50 g gelatine
  • 5 g (0.2 oz) gelatine
  • Toffee topping
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden