• Print
  • Bookmark
Lavazza
Plumcake al caffè d'orzo

Plumcake al caffè d'orzo

Een onverwachte combinatie

HET RECEPT PRINTEN
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld
Gerst en kokos: een verrassende combinatie van twee ingrediënten die je niet vaak aantreft in recepten. Een ontbijt voor het hele gezin.

BEREIDING

Voor dit recept moet je de boter kloppen, die mooi zacht wordt als hij ongeveer 2 uur van tevoren uit de koelkast wordt gehaald. Begin na het wachten met het maken van de gerstekoffie en het zeven van de bloem met het bakpoeder en het amandelmeel. Hierdoor wordt het beslag nog lichter en luchtiger. Klop dan de boter samen met de suiker met een elektrische mixer op tot een crèmig mengsel. Voeg de eieren, de kokos, de melk, de gerstekoffie en de poeders toe. Wissel alle ingrediënten met elkaar af zodat er geen klontjes ontstaan. Meng van onder naar boven om lucht in het mengsel te brengen zodat het luchtiger en gelijkmatiger wordt. Vul de beboterde cakevormpjes. Nu hoef je ze alleen nog maar in de oven te zetten op 185°, 45 minuten.

INGREDIËNTEN
Voor 10 personen


  • 150 g zachte boter
  • 185 g suiker
  • 150 g eieren
  • 50 g eidooiers
  • 225 g geschaafde kokos
  • 75 g melk
  • 50 ml gerstekoffie
  • 200 g bloem
  • 50 g amandelmeel
  • 22 g bakpoeder
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden