• Print
  • Bookmark
Lavazza
Panna cotta al caffè

Panna cotta al caffè

EEN COMBINATIE VAN SINAASAPPEL, KOFFIE EN VERSE ROOM

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemakkelijk
Een nieuwe variant van een bekende combinatie die voor een verrassend lekker koud-warm effect zorgt. Een lekker contrast.

BEREIDING
De melk, verse room en suiker in een steelpan aan de kook brengen. De gelatine laten weken in koud water. Glazen van ongeveer 220/250 ml vullen met 20 g marmelade van bittere sinaasappels. Het kokende mengsel van het vuur halen en er de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toevoegen. De Grand Marnier toevoegen.
In een karaf gieten en laten afkoelen maar niet stijf laten worden. Elk glas vullen met 150 ml van het mengsel en in de koelkast laten stijven. Eerst een espresso op elke panna cotta gieten en dan serveren.

INGREDIËNTEN
Voor 6 personen


  • 375 g volle melk
  • 375 g verse room
  • 150 g suiker
  • 25 ml Grand Marnier
  • 15 g gelatine
  • 120 g marmelade van bittere sinaasappels
  • 30 ml koffie (espresso of moka) voor elke portie panna cotta
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden