• Print
  • Bookmark
Lavazza
Panettone con zabajone al caffè

Panettone con zabajone al caffè

PERFECT VOOR DE KERST

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld
Een met koffie en rietsuiker verrijkte zabaglione. Met een snede geroosterde panettone (typisch Italiaans kerstgebak) wordt dit recept heel bijzonder.

BEREIDING
De eierdooiers en de suiker in een steelpannetje doen.
De koffie en de likeur toevoegen.
Met een garde mengen en de zabaglione au bain-marie kloppen.
Blijven kloppen totdat de zabaglione verdubbeld en romig glad is.

SERVEREN
Een snede panettone verdelen in kleine sneetjes en aan beide kanten roosteren.
Een bol roomijs op een bord of in een schaaltje leggen.
De zabaglione in een aparte kom serveren.

Versieren met enkele blaadjes en bosvruchten, bestrooien met poedersuiker en serveren.

Probeer dit recept met
INGREDIËNTEN
voor 6 personen


  • 200 ml koffie (espresso of moka)
  • 30 ml Caffè Borghetti (koffielikeur)
  • 6 eierdooiers
  • 120 g rietsuiker
  • 6 sneden panettone
  • 250 g roomijs (6 bollen)
  • glazuursuiker
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden