• Print
  • Bookmark
Lavazza
Koffie-kamutbrood

Koffie-kamutbrood

De brunch waar je naar uit hebt gekeken

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Hoog
Een brunch is een van de beste oplossingen voor een gezellige zondagochtend met vrienden. Verras met koffie-kamutbrood en gekarameliseerde bacon.

BEREIDINGSTIJD

Stap 1

Los het gist en de suiker op in lauw water.
Zeef de meelsoorten.
Kneed de helft van de meelsoorten met water en koffie en voeg zout toe aan het deeg.
Voeg dan de rest van het meel toe en blijf ongeveer 20 minuten kneden.
Doe het deeg in een kom, dek deze af met huishoudfolie en laat het volume verdubbelen op kamertemperatuur (ongeveer 3 uur).
Bekleed een bakvorm met ovenpapier en bestrooi de bodem met een beetje maïsmeel om te voorkomen dat het brood vast blijft zitten. Haal het deeg uit de kom, kneed het een beetje door, snijd het in 3 delen en doe het in de bakvormen.
Bedek de vormen met folie en laat het volume verdubbelen bij kamertemperatuur, in nog eens 2 uur.
Zodra het volume is verdubbeld, zet je de bakvormen in de oven op 200 °C, ongeveer 20/25 minuten.
Zet een bak vol water in de oven.

Stap 2

Bestrooi de plakjes bacon met rietsuiker en rooster ze in de magnetron of in de oven op de grillstand, in een minuut/anderhalve minuut.

 

SAMENSTELLING

Snijd sneden koffiebrood af en rooster ze. Leg de gekarameliseerde plakjes bacon erop en bestrooi met rietsuiker.

Probeer dit recept met
INGREDIËNTEN
voor 2 broden


  • 375 ml cold brew coffee (puur, zonder water erbij)
  • 25ml water
  • 10g gemalen koffie
  • 250g meel
  • 250g kamutmeel
  • 6g suiker
  • 14g zout
  • 15g bakpoeder
  • 50g bacon (per persoon)
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden