• Print
  • Bookmark
Lavazza
Mousse cioccolato bianco e caffè

Mousse cioccolato bianco e caffè

KOFFIE EN WITTE CHOCOLADE, DE ULTIEME COMBINATIE

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld
De krokante kattentongen passen perfect bij de fluweelzachte mousse. Een heerlijk contrast.

BEREIDING

De chocolade in stukken hakken.
De chocolade au bain-marie laten smelten in een steelpannetje.
De eierdooiers mengen met de suiker.
De verse room in een pannetje aan de kook brengen.
De gelatine laten weken in koud water.
De geklopte eierdooiers toevoegen aan de gekookte verse room en verhitten tot 90°C totdat de crème smeuïg glad is. Niet laten koken.
De goed uitgeknepen gelatine, koffielikeur en koffie toevoegen.
Goed mengen en laten afkoelen zonder te laten stijven.
De stijfgeklopte slagroom toevoegen en goed mengen.
Pas serveren nadat de mousse minstens 4 uur in de koelkast heeft gestaan.


SERVEREN

Balletjes maken met een ijslepel en daarmee de hoorntjes van kattentongen vullen.
Serveren met de koffiecrème en versieren met bosvruchten.

Voor dit recept raden wij een espresso aan.

Probeer dit recept met
INGREDIËNTEN
voor 6 personen


  • 200 g witte chocolade
  • 5 g suiker
  • 2 eierdooiers
  • 125 g verse room
  • 100 g slagroom
  • 50 ml espressokoffie
  • 10 ml Borghetti al caffè (koffielikeur)
  • 5 gr gelatine
Dicht
Hoorntjes van kattentongen

Moeilijkheidsgraad:
gemakkelijk

Tijd:
20 minuten

Ingrediënten voor 6 porties:
100 g poedersuiker
80 g eiwit
110 g bloem
80 g gesmolten boter
50 g amandelen
0,5 g vanilline (1 zakje)

Bereiding:
De amandelen fijnmalen.
In een kom de bloem, suiker, amandelen en vanilline mengen.
Met een garde het eiwit toevoegen.
De gesmolten boter toevoegen en met een garde tot een glad mengsel roeren.
30 minuten in de koelkast zetten.
De oven voorverwarmen op 200°C.
Ovenpapier op de ovenplaat leggen.
Een lepel beslag op het ovenpapier uitstrijken en dunne (2 mm) schijfjes maken van ongeveer 8 centimeter.
De schijfjes ongeveer anderhalve minuut laten bakken totdat de bovenkant begint te kleuren.

De schijven om de onderkant van een fles wikkelen om een hoorntje te maken.


Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden