• Print
  • Bookmark
Lavazza
Moretta Fanese

Moretta Fanese

De originele caffè corretto van Fano

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemakkelijk
Oorspronkelijk dronken zeelui en vissers van Fano deze koffie om zich te verwarmen en te verkwikken tijdens het werk in de haven. Deze variant is tegelijkertijd zoet en sterk, bevordert de spijsvertering en is een verkwikkend tussendoortje.

BEREIDING

De brandy, anijslikeur, rum en rietsuiker in een punch-kopje gieten en met het stoompijpje verhitten totdat de suiker helemaal is opgelost.
Vullen met een espresso en afwerken met een citroenschilletje.

Voor dit recept raden wij een espresso aan.

Probeer dit recept met
INGREDIËNTEN
voor 1 persoon


  • 1 espresso
  • 20 ml anijslikeur
  • 10 ml rum
  • 10 ml brandy
  • 2 zakjes rietsuiker
  • Citroenschil
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden