• Print
  • Bookmark
Lavazza
Koffielikeur

Koffielikeur

Om de lunch anders dan anders af te sluiten

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld
Een vrolijke break met koffielikeur, om lunch en diner met smaak te beëindigen.

BEREIDINGSTIJD

Suikersiroop bereiden
Om de siroop te bereiden, doe je suiker en water in een pan, breng je het aan de kook en laat je het 9 minuten koken.
Weeg van de verkregen substantie 250 g af en doe de gearomatiseerde alcohol erbij.

Likeur bereiden

Laat de vanille en de gemalen koffie 7 dagen trekken in de alcohol.
Filter de verkregen vloeistof met een theedoek of een papieren koffiefilter, die je eerst natmaakt en uitknijpt, en een fijne of grovere zeef.
Maak espresso klaar.
Voeg de suikersiroop (250 g) toe aan de alcohol.
Voeg de espressokoffie en dan het water toe om het alcoholpercentage te verlagen.
Laat afkoelen op kamertemperatuur.
Doe in een fles en leg de fles in de vriezer.
Als de likeur koud is, is hij klaar om te worden geserveerd! 

 

Probeer dit recept met
INGREDIËNTEN
Voor 1 fles


  • FOR THE SUGAR SYRUP
  • 250ml water
  • 250g rietsuiker
  • VOOR HET RECEPT
  • 250g alcohol 95°
  • 100ml espressokoffie
  • 25g gemalen koffie
  • 150ml water
  • 2 vanillestokjes
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden