• Print
  • Bookmark
Lavazza
Irish Coffee sottosopra

Irish Coffee sottosopra

Een sterke pauze waar je warm van wordt

HET RECEPT PRINTEN
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld
De crèmige room ontmoet de uitgesproken smaak van de whisky en het sterke aroma van de koffie. Een recept waar je warm van wordt op frisse herfstdagen.

BEREIDING


Doe melk, room en suiker in een steelpan en warm zachtjes op. Doe iets voordat de room kookt de gelatine in een kom met koud water en laat ongeveer twee minuten weken. Zodra je ziet dat de room kookt, knijp je de gelatine uit en doe je de gelatine bij de room. Roer langzaam en zet het vuur uit. Voeg dan van het vuur af de whisky toe, roer om het mengsel glad te maken en giet ongeveer 100 g product in ieder glas. Laat ongeveer 24 uur rusten in de koelkast. Bereid de koffie en giet een kopje koffie op de room. De Irish Coffee Sottosopra is klaar om geserveerd te worden.

 

SAMENSTELLING

We raden je aan om een cocktailrietje in het glas te zetten om de Irish Coffee nog aantrekkelijker te maken.

PROBEER DIT RECEPT MET
INGREDIËNTEN
Voor 5 personen


  • Een vol espressokopje koffie
  • 250 ml volle melk
  • 300 g room
  • 100 ml whisky
  • 100 g suiker
  • 9 g gelatine
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden