• Print
  • Bookmark
Lavazza
Koffie-ijs

Koffie-ijs

Koude zomerse traktatie

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld
Wat is de zomer zonder ijs? Zacht, fris en met een uitgesproken koffiesmaak. Een makkelijk recept om je gasten te verrassen met ijs dat zonder ijsmachine is gemaakt.

BEREIDINGSTIJD

Zet een kopje espressokoffie en los Lavazza Prontissimo! op in de warme espresso.
Klop de koude slagroom op tot de gewenste dikte en zet in de koelkast terwijl je de rest maakt.
Scheid de eieren in dooiers en eiwitten.
Voeg 100 g suiker toe aan de dooiers en klop met een mixer tot er een dik schuim ontstaat (ongeveer 3 minuten). Voeg dit toe aan de slagroom.
Vergeet niet dat je langzaam moet mengen.
Klop de eiwitten stijf met de 50 g overgebleven suiker.
Voeg dit toe aan de slagroom met de dooiers, meng van onderen naar boven toe.
Als je een gelijkmatig mengsel hebt verkregen, voeg je de koude koffie toe terwijl je langzaam blijft mengen.
Doe het ijs in een kom, dek af met huishoudfolie en zet in de vriezer.

Probeer dit recept met
INGREDIËNTEN
Voor 8/10 personen


  • 3 eieren
  • 150g suiker
  • 300g slagroom
  • 10g (3 eetlepels) Lavazza Prontissimo!
  • 60ml (4 kopjes) espresso ristretto
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden