• Print
  • Bookmark
Lavazza
Crostata Mocha

Crostata Mocha

ZANDDEEGTAART GEVULD MET EEN GANACHE VAN KOFFIE EN CHOCOLADE

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld
Met deze ganache tover je een gewone zanddeegtaart om tot iets heel speciaals: een Crostata Mocha. Perfect voor een ontbijt op zijn Italiaans en voor bij de koffie.

BEREIDING

De ganache   
Twee eierdooiers met de suiker mengen en met een kleine garde bleek en glad kloppen.
De room aan de kook brengen.         
De geklopte eierdooiers erbij gieten en tot 90°C verhitten. 
De koffie er goed onder roeren.       
Het mengsel op de fijn gehakte chocolade gieten.   
Roeren totdat de chocolade helemaal is gesmolten.           
Laten afkoelen in de koelkast.

Zanddeeg      
De boter in stukjes hakken en op kamertemperatuur laten komen.
Een bergje maken met de bloem en de cacao.
In een kuiltje in het midden de boter, de suiker en het ei doen.      
Eerst de natte ingrediënten mengen, dan de bloem toevoegen en tot een glad deeg kneden. Een uur in de koelkast zetten.          
Het deeg platduwen in de bakvorm en over de boord vouwen. Met een vork gaatjes in het deeg prikken.
18 minuten gaarbakken in een niet geventileerde, op 180°C voorverwarmde oven.          
De taartbodem laten afkoelen.


AFWERKING
De taartbodem vullen met een spuitzak met de nog lauwe ganache.         
De taart in de koelkast zetten totdat de ganache helemaal is afgekoeld.   
Bestrooien met poedersuiker en serveren.

Probeer dit recept met
INGREDIËNTEN
Voor 6 personen


  • 60 ml koffie
  • 25 gr suiker
  • 3 eieren
  • 60 ml room
  • 125 gr pure chocolade (50%)
  • 100 gr bloem
  • 20 gr cacao
  • 75 gr boter
  • Vanilline
  • Citroenschil
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden