• Print
  • Bookmark
Lavazza
Cherry Cold Brew

Cherry Cold Brew

Koude traktatie met amarena-kersen

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld-hoog
Koffie, limonade en amarena-kersensiroop. Heb je die combinatie wel eens geproefd? Een onverwachte break, om de warme zomermiddagen te verkoelen.

BEREIDINGSTIJD

COLD BREW COFFEE

Om cold brew coffee te bereiden, laat je de koffie ongeveer 12 uur trekken in koud water.
Filter de koffie dan met een theedoek of een papieren koffiefilter, die je hebt natgemaakt en uitgeknepen, en een zeef (gebruik een fijne of grovere zeef voor twee verschillende resultaten; probeer uit wat jij het lekkerst vindt).
Neem 200 ml van de pure cold brew coffee en doe er 200 ml water bij.
Doe 150 g cherry lemonade en 100 gr verdunde cold brew in ieder glas.

CHERRY LEMONADE

Schenk de limonade uit de fles en de amarena-kersensiroop in een ruime karaf en meng goed.
Vul een glas met gemalen ijs en stukjes amarena-kersen.
Doe 150 g cherry lemonade en 100 gr verdunde cold brew in ieder glas.
Geniet ervan!

SAMENSTELLING

Decoreer met een amarena-kers.

Probeer dit recept met
INGREDIËNTEN
Voor 6 personen


  • COLD BREW COFFEE
  • 850ml water
  • 125ml moka-koffie
  • CHERRY LEMONADE
  • 250g amarena-kersensiroop
  • 375g gebottelde limonade
  • 4 amarena-kersen in stukjes
  • 400 ml verdunde cold brew (1 op 1) (200 ml pure cold brew + 200 ml water)
  • 1 glas gemalen ijs
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden