• Print
  • Bookmark
Lavazza
Cheesecake al caffe con gelatina di miele

Cheesecake al caffe con gelatina di miele

EEN DELICATE VARIANT VAN DE BEROEMDE CHEESECAKE

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld
Een lekker dessert met een hele fijne smaak. Zowel in het gebak als in de room zit koffie.

BEREIDING

Het gebak      
De koekjes in een kom verkruimelen.           
Het kruim mengen met de suiker en de poederkoffie.         
De boter helemaal laten smelten.    
De gesmolten boter op de koekjes gieten en roeren totdat het mengsel glad is.

De koffiecrème         
In een diepe kom de mascarpone, roomkaas en poedersuiker mengen.
De gelatineblaadjes in koud water laten weken.      
De gelatine oplossen in de hete koffie.         
De koffie bij de crème gieten en roeren totdat het mengsel glad en romig is.       

Honinggelatine
De gelatine in koud water laten weken.       
De honing en het water in een steelpannetje doen. Het honingmengsel aan de kook brengen.    
De geweekte gelatine toevoegen, roeren en helemaal laten oplossen.

AFWERKING
De bodem van een ronde vorm vullen met ongeveer een halve centimeter koekjesmengsel.       
30 minuten in de koelkast koel en hard laten worden.         
Het gebak ongeveer tot op een centimeter van de rand vullen met de koffiecrème.         
30 minuten laten stijven in de koelkast.        
Ongeveer een halve centimeter gelatine op de crème gieten en 6 uur in de koelkast zetten.       
De cheesecake op een schaal storten en afwerken met de honinggelatine (gepureerd) en poederkoffie.

INGREDIËNTEN
voor 6 personen


  • 100 ml koffie
  • 250 ml mascarpone
  • 250 ml roomkaas
  • 100 g poedersuiker
  • 15 ml gelatine
  • 250 g koekjes (type Digestive)
  • 40 g suiker
  • 150 g suiker
  • 5 g poederkoffie
  • 200 g acaciahoning
  • 100 ml water
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden