• Print
  • Bookmark
Lavazza
Caramel macchiato

Caramel macchiato

Een beker toffeemelk voor een heerlijke pauze

HET RECEPT PRINTEN
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld
Verwen jezelf met de crèmige melk en de zoete toffee. Een heerlijke, luchtige pauze, perfect voor een wintermiddag.

BEREIDING

De toffeecrème bereiden

Doe de suiker in een steelpan, voeg het water toe en laat karameliseren. Wanneer de siroop een gelijkmatige amberkleur heeft gekregen, voeg je de azijn en de room toe. Laat nog 1 minuut koken en laat de verkregen toffee dan ongeveer een uur afkoelen.

 

Het recept bereiden

Doe een royale laag toffee in de beker. Verwarm de melk zonder hem te laten koken en klop de melk op met een staafmixer of een plunger. Zo krijg je een superzacht schuim. Zet de koffie. Als deze klaar is, giet je eerst de melk in de beker en daarna een koffiekopje koffie.

 

SAMENSTELLING

Maak een spiraal op de bovenkant van de melk en maak daar met een tandenstoker een spinnenweb van.

INGREDIËNTEN
Voor jou


  • VOOR DE KOFFIE:
  • 1 AMM-capsule
  • 30 g toffee
  • 150 ml melk
  • VOOR DE TOFFEE:
  • 350 g suiker
  • 100 ml water
  • 30 ml azijn
  • 200 g room
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden