• Print
  • Bookmark
Lavazza
Cappuccino di caffellatte al limone

Cappuccino di caffellatte al limone

WERELDBEROEMDE ITALIAANSE KOFFIEKLASSIEKER

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemakkelijk
In Italië hoort de cappuccino bij het ontbijt, vooral als je in een bar ontbijt. Deze variant is perfect voor elk ogenblik van de dag. De koffie, de melk en het tintelende aroma van de citroensiroop vormen samen een delicate maar heerlijke specialiteit.

BEREIDING

De citroensiroop (een dag op voorhand):

  • De citroenen goed wassen en schillen en de schil fijn snipperen.
  • De schilsnippers in een steelpannetje doen samen met het water en de suiker.
  • 8 tot 9 minuten laten koken.
  • In de koelkast laten afkoelen en bewaren.

Een koffie zetten met het moka-apparaat.
De melk verhitten zonder te laten koken. De citroensiroop eraan toevoegen en met de mixer laten indikken.
De melk bij de koffie gieten: eerst het schuim erop scheppen met een lepel.
Serveren zonder suiker.

Voor dit recept raden wij een espresso aan.

INGREDIËNTEN
voor 1 persoon


  • 1 espresso
  • 200 ml volle melk
  • 20 ml citroensiroop
  • Citroensiroop:
  • 60 g fijngesneden citroenschil (3 citroenen)
  • 125 ml water
  • 250 g suiker
  • Materiaal:
  • Koffieapparaat
  • Mixer
  • Voor de bereiding:
  • Een cappuccino-kop
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden