• Print
  • Bookmark
Lavazza
Caffè alla Salentina

Caffè alla Salentina

UIT HET ITALIAANSE ZUIDEN EEN ZOET EN KOEL RECEPT MET AMANDELMELK

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemakkelijk
Caffè alla Salentina is een heerlijk koel drankje van koffie en amandelmelk. Maak het enkele uren op voorhand zodat de melk heel koud kan worden.

BEREIDING
De koffie zetten met het moka- of het espresso-apparaat.  
Een groot glas vullen met 6 of 7 ijsblokjes van amandelmelksiroop.
De hete koffie op het ijs zonder gieten – zonder suiker.
Serveren met een rietje.

IJsblokjes van amandelmelk
De amandelmelksiroop aanlengen met koud water.
In een ijsblokjesvorm gieten. 
Minstens 3 uur in de vriezer laten staan.

Probeer dit recept met
INGREDIËNTEN
voor één persoon


  • 50 ml koffie (moka of espresso)
  • 300 ml water
  • 100 g amandelmelksiroop
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden