• Print
  • Bookmark
Lavazza
Cupcake di caffè ai mirtilli

Cupcake di caffè ai mirtilli

Een bosbessen cupcake met koffietopping

HET RECEPT PRINTEN
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld
Zachtheid, luchtigheid, tederheid. Nog voordat cupcakes de tong strelen, zijn ze een lust voor het oog. De koffietopping is daar het bewijs van.

Het beslag bereiden

Klop eieren en suiker met een elektrische mixer op tot een schuimig mengsel. Doe wat boter in een steelpan en zeef terwijl de boter smelt alle droge ingrediënten, ofwel bloem, aardappelzetmeel, bakpoeder en gemalen koffie. Hierdoor wordt het beslag nog lichter en luchtiger. Zet koffie en voeg alles toe aan de opgeklopte eieren. De regel is altijd dezelfde: goed mengen en alle ingrediënten geleidelijk toevoegen totdat er een crèmig en glad beslag ontstaat. Bestrooi de verse bosbessen met bloem en voeg ze pas aan het beslag toe nadat je ze hebt gezeefd om de overtollige bloem te verwijderen. Roer met een houten lepel. Giet het beslag nu in de met boter ingevette vormpjes en bak ze in de oven op 180°, 30 minuten.

 

De topping bereiden

Het geheim van een echte cupcake ligt helemaal in de topping. Zet koffie en laat afkoelen. Doe alle ingrediënten in een kom en klop ze op met een elektrische mixer.
Laat je leiden door je ogen: zodra je vindt dat de crème dik en zacht genoeg is, doe je hem in een spuitzak en kan je je uitleven met het versieren van de cupcakes.

INGREDIËNTEN
Voor 10 personen


  • VOOR HET BESLAG
  • 250 g bloem
  • 35 g aardappelzetmeel
  • 170 g boter
  • 300 g suiker
  • 5 g gemalen koffie
  • 150 g espressokoffie
  • 2 eieren
  • 12 g bakpoeder
  • 250 g bosbessen
  • VOOR DE TOPPING
  • 250 g mascarpone
  • 30 ml koffie
  • 70 g verse slagroom
  • 60 g poedersuiker
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden