• Print
  • Bookmark
Lavazza
Biscotti di frolla al caffè

Biscotti di frolla al caffè

Als je begint te eten, kan je niet meer stoppen!

HET RECEPT PRINTEN
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld
Ze bestaan in allerlei vormen, maten en smaken en horen bij de meest geliefde koekjes van alle tijden. Koffiekoekjes: het kleine pleziertje dat je jezelf gunt om je zoete trek te stillen.

BEREIDING

ZANDDEEG

Klop de suiker met de boter tot een crèmige substantie. Maak een bergje van de bloem met een kuil in het midden, besprenkel met gemalen koffie en giet de bewerkte boter en suiker in het midden. Voeg dan de eieren en de eidooier toe in het kuiltje en meng de ingrediënten langzaam met elkaar. Kneed het deeg totdat het gelijkmatig is en laat het dan ongeveer een uur rusten in de koelkast.

 

BAKKEN

Rol het zanddeeg met een deegroller uit op een snijplank tot de dikte van de koekjes die je wilt maken. Steek de koekjes uit met de vormpjes; leef je uit met verschillende vormen. Leg ze op ovenpapier en bak ze op 180°, ongeveer 10-12 minuten.

INGREDIËNTEN
Voor 10 personen


  • 10 g Gemalen koffie
  • 300 g bloem
  • 150 g boter
  • 100 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • Zout
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden