• Print
  • Bookmark
Lavazza
Bavarese al caffè

Bavarese al caffè

EEN FIJNE, ROOMZACHTE LEKKERNIJ

Het recept printen
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld
Koffie en slagroom, het belangrijkste ingrediënt van dit recept, gaan perfect samen en zorgen voor een vleugje zoete karamel.

ENGELSE ROOM

De gelatineblaadjes laten weken in koud water.
De suiker en de eierdooiers mengen.
De melk aan de kook brengen.
Het gesuikerde eierdooiermengsel met een garde door de melk roeren. Blijven roeren en zonder te laten koken, laten indikken tot een smeuïge crème.
De gelatineblaadjes uitknijpen en door het hete mengsel roeren.
De met elkaar gemengde koffie en likeur toevoegen.
Het mengsel moet afkoelen maar mag niet stijf worden.
De slagroom stijfkloppen en met de garde van onder naar boven door het mengsel spatelen.
6 vormpjes of één grote vorm met het mengsel vullen en 6 uur in de koelkast laten stijven.

 

SERVEREN

De bavarois op een bord storten. De vorm eerst in een bodem heet water zetten.
Versieren met slagroom, gemalen nootjes enzovoort.
Voor dit recept raden wij een espresso aan.

INGREDIËNTEN
voor 6 personen


  • 100 g espressokoffie
  • 4 eierdooiers
  • 150 g volle melk
  • 175 g suiker
  • 300 g slagroom
  • 25 ml Borghetti al caffè (koffielikeur)
  • 5 gr gelatine
Alle recepten met koffie die je thuis kunt bereiden