• Print
  • Bookmark

LAVAZZA OP DE EXPO MILAAN 2015

De officiële koffie van het Italiaanse Paviljoen

Lavazza viert zijn eerste 120 jaar op de EXPO Milaan 2015 als officiële koffie van het Italiaanse Paviljoen en zet er zijn jarenlange ervaring in duurzaamheid en innovatie in, met passie, ethische zin en aandacht voor kwaliteit.

Lavazza biedt het publiek hier de 100% duurzame koffie ¡Tierra! Intenso aan en een selectie van recepten die speciaal is samengesteld door het LavazzaTraining Center. Hier vindt u ons.

Vanuit Piazzetta del Caffè, het "dorpspleintje" dat een ontwerp is van de bekende architect Fabio Novembre, verspreidt het aroma van Lavazza zich over het hele Italiaanse Paviljoen: van Terrazza Martini tot aan Ristorante Peck, maar ook in EXPO in de Supermercato del Futuro Coop en in de twee Caffè Bar Vino Libero-punten van Eataly.


Piazzetta del Caffè, het hart van het Italiaanse Paviljoen.

Op de EXPO 2015 spreken we af op Piazzetta del Caffé.

We ontmoeten elkaar op Piazzetta del Caffè in het Italiaanse Paviljoen voor een authentieke Lavazza Coffee Experience. Van hieruit kunnen we samen alle regionale specialiteiten van Italië ontdekken, met exclusieve recepten, zodat de bezoekers uit alle landen van de wereld kennis kunnen maken met de Italiaanse smaak in een koffiekopje.

Het centraal gelegen Piazzetta del Caffè, midden in het Italiaanse Paviljoen op de zuidwestelijke Cardo, legt de nadruk op het sociale aspect van de koffiepauze: een moment van samenzijn, de voorloper van de moderne social networks, een break om ideeën en meningen met elkaar uit te wisselen.

Opening van Lavazza in het Paviljoen Italië Expo Milaan 2015
Opening van Lavazza in het Paviljoen Italië Expo Milaan 2015

Lavazza Sustainability Hub.

Lavazza Sustainability Hub.

Tijdens de hele periode van de EXPO 2015 is de Hub van Lavazza in het Cascina Cuccagna van Milaan helemaal aan duurzaamheid gewijd.

Dit project presenteert op de Lavazza Sustainability Hub de allereerste volledig afbreekbare capsule voor Italiaanse espresso die is geproduceerd door Novamont en een tastbaar teken is van onze inzet voor duurzaamheid.
Een goede aanleiding ook om er een voorbeeldserre te bouwen volgens de principes van de bioarchitectuur Verder is er de studie die tot stand is gekomen in samenwerking met het Polytechnisch Instituut van Turijn over de opwaardering van koffiedik, ontmoetingen en leerrijke parcoursen die samen met Novamont en de Universiteit van Pollenzo - Slow Food zijn georganiseerd en waarmee de bezoekers alle thema's omtrent duurzaamheid en het levenseinde van een product kunnen uitdiepen.


Een oproep aan de Hoeders van de Aarde van Steve McCurry.

Van de paladijn van de Marokkaanse Argan-olie tot de hoeder van de pompoenen van Lare in Kenia en de schildwacht van de koffieplantages in Ethiopië.

De spectaculaire beelden van Steve McCurry — een eerbetoon aan de Earh Defenders, samengebracht in de Kalender Lavazza 2015 die tot stand kwam in samenwerking met Slow Food — vertegenwoordigen op ideale wijze de activiteiten van Lavazza tijdens de EXPO 2015.

Lavazza nodigt alle bezoekers van de Wereldtentoonstelling uit om Hoeders van de Aarde (#earthdefenders) te worden en schenkt van 5 juni tot 5 juli ruimte aan het Nationaal Museum voor Wetenschap en Technologie van Milaan voor de tentoonstelling “From these hands: a journey along the coffee trail” van Steve McCurry.

Der Aufruf der Earth Defenders