• Print
  • Bookmark

FROM FATHER TO SON

De Lavazza-Kalender 2016 in samenwerking met Slow Food

Van vader op zoon: de toekomst ligt in de handen van de jonge verdedigers van de Aarde.

Op maandag 28 september heeft Lavazza in de Cascina Cuccagna in Milaan de nieuwe Kalender 2016 “From Father to Son”, die in samenwerking met Slow Food is gemaakt, aan het publiek gepresenteerd.

De hoofdpersonen op de foto’s van de jonge Canadese fotograaf Joey L. zijn de vertegenwoordigers van een nieuwe generatie #EarthDefenders: moderne helden van de Aarde die, dankzij de wijze lessen van hun vaders, de biodiversiteit verdedigen en een duurzame ontwikkeling stimuleren.

De fotoreportage, die is gemaakt in Midden- en Zuid-Amerika, legt de ziel van deze jonge boeren bloot en portretteert ze naast de oude generaties tijdens momenten van werken en leren om te laten zien dat zij modern zijn en naar verandering verlangen, maar wel met respect voor de tradities.


Zo vormt de Lavazza-Kalender 2016 “From Father to Son” het natuurlijke vervolg op de Lavazza-Kalender 2015 met de Afrikaanse portretten van Steve McCurry. De kalender zal concreet, via de verkoop in limited edition, het initiatief van Slow Food Terra Madre Giovani – We Feed the Planet ondersteunen, dat van 3 t/m 6 oktober meer dan tweeduizend jonge boeren naar Milaan zal brengen uit 120 landen over de hele wereld, om de thema's milieu, duurzaamheid en de toekomst van voeding met elkaar te bespreken.

Lavazza-Kalender 2016

De sprekers tijdens de presentatie waren Giuseppe en Francesca Lavazza,
Carlo Petrini van Slow Food, de fotograaf Joey L.
en enkele #EarthDefenders die op de Kalender voorkomen.

Na het evenement onthulde fotograaf Joey L. de geheimen van zijn vak tijdens een workshop voor 20 getalenteerde Instagramers, die later de opdracht krijgen om een beeldverslag te maken van het evenement Terra Madre Giovani.